Stok Tandartsen Bussum

Tel: 035 – 693 90 34

Spoed buiten werktijd: 0900-1515

tand doorsnede

Een gezonde mond begint bij een goede mondhygiëne. Bij het laten zitten van tandplak en tandsteen blijven te veel slechte bacteriën in de mond zitten. En die zorgen voor gaatjes en tandvleesontstekingen. Regelmatig het gebit laten reinigen door de mondhygiëniste kan bijdragen aan een gezondere mond. Maar zij geeft u ook advies over wat u zelf kunt doen om deze plak en tandsteen te voorkomen.

Wanneer het tandsteen dieper onder het tandvlees gaat zitten kan het het kaakbot aantasten en ontstaan er pockets. Dit zijn verdiepte ontstoken ruimtes onder het tandvlees. Wanneer u deze niet laat reinigen zal het bot steeds verder aangetast raken en zullen de tanden en kiezen uiteindelijk los gaan zitten. Dit proces noemen we parodontitis. 

Om dit te voorkomen meet de mondhygiëniste bij ieder bezoek of de aanwezige pockets groter of kleiner zijn geworden om zo het gebit de juiste behandeling te geven. Zijn de pockets erg diep dan kan het zijn dat u naar een parodontoloog wordt verwezen. Dit is een specialist in tandvleesproblemen. 

Wilt u weten hoe uw mondgezondheid is of heeft u last van tandvleesproblemen? Vraag dan om advies aan een van onze mondhygiënisten.